Günlük Cilt Temizliğinin Önemi

Günlük Cilt Temizliğinin Önemi

Cildin uygun nem seviyesini korumasına yardımcı olmak için cildi düzenli olarak temizlemek önemli. Nemsiz kalmış cilt pürüzlü, kırışık ve yaşlı görünür. Günlük cilt temizliği, cildin pH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur ve cildin daha fazla nem tutmasını sağlar.

Günlük cilt bakım ürünlerini kullanırken, ciltte etkili bir emilim olması ve kullanılan ürünlerin cilt tarafından sağlıklı bir şekilde emilebilmesi için güzellik rutininin en temel ve en önemli adımı olan cilt temizliğini düzenli ve özenli bir şekilde yapmalıyız. Cildimize uygun ve etkili bir temizleyici kullanmak, cilt sağlığımızı korumanın en önemli adımlarından biri. Sadece suyla yapılan temizlik cildi kirden, fazla yağdan, ölü derilerden ve makyajdan arındırmamıza yardımcı olmaz. Yağlı bir tabağı nasıl sadece suyla yıkayarak temizleyemiyorsak, cildimizi de sadece suyla kirlerden arındıramayız.

Her sabah ve akşam yapacağınız etkili bir cilt temizliğiyle makyajınızı çıkarıp yüzünüzü yıkamak, cildinizde kısa sürede gözle görülür değişikler olmasını sağlar.

Sağlıklı bir cilt bakımı rutininde temizleyicilerin neden cilt bakımının temel taşı olduğunu öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Cildi temizlemek neden bu kadar önemli?

Cildinizin gün boyunca nelere maruz kaldığını bir düşünün. Makyaj ve terden çevredeki partikül, toz ve sigara dumanına kadar, cildiniz kaçınılmaz olarak birçok dış etmenle karşı karşıya kalır. Günlük olarak yapacağınız yüz temizliği, yüzünüzdeki her türlü kiri, fazla yağı ve istenmeyen cilt hücrelerini temizler.

Yüz temizliği tüm cilt bakımı rutinlerinin ilk adımıdır ve oldukça faydalıdır. Cilt düzgün temizlenmezse, kir cilt yüzeyinde birikerek sivilce oluşumuna, nem kaybına ve gözeneklerin tıkanıp genişlemesine yol açabilir.

Temiz bir cilde sahip olmak

Cilt kendini çevresel etmenlerden korumak için sebum üretir. Sebum cildiniz için faydalı olsa da temizlenmeden ciltte çok uzun süre kaldığında veya cilt yüzeyi aşırı yağlıysa cildinizdeki kirlerle karışabilir. Bu durum gözeneklerin genişleyip tıkanmasına, sebum salgısının artmasına, bakteriler cilde nüfuz edeceğinden iltihaplanmaya, akneye ve lekeli, cansız bir cilde neden olabilir.

Nemi Artırma

Cildin uygun nem seviyesini korumasına yardımcı olmak için cildi düzenli olarak temizlemek önemli. Nemsiz kalmış cilt pürüzlü, kırışık ve yaşlı görünür. Cildi temizlemek, cildin pH seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve cildin uygun bir şekilde nemlendirilmesi için yeteri kadar suyun ve besinin tutulmasını sağlar.

Genç Kalmak

Cildiniz her gün yaşlanır. Kirlilik ve çevresel toksinler yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Oldukça basit bir süreç olan cilt temizliği, istenmeyen tüm partiküllerden kurtulmanın ve kırışıklıklar, donukluk, ton eşitsizliği, pigmentasyon ve yaşlanma ile mücadele eden iç süreçleri uyarmanın mükemmel bir yoludur.

Sonraki adımda uygulanacak ürünün/bakımın etkinliğini artırma

Cildinizi temizlemediğiniz takdirde cildiniz kalın bir kir tabakasıyla kaplanır. Bu tabaka cilde uygulanan aktif bileşenlerin iyice emilip etkisini göstermesini zorlaştırabilir. Gözeneklerinizi temizlemek cildinizi cilt bakımının sonraki aşamalarına hazırlar ve diğer ürünlerin emilimini kolaylaştırır. Bu sayede eksfoliyatör, maske, serum ve nemlendirici gibi diğer ürünlerden daha çok fayda görürsünüz.

Canlı ve sağlıklı bir cilt için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yüzünüzü temizlemenizi öneriyoruz.

Akşam

Makyaj yapmasanız bile cildinizi her akşam cilt tipinize uygun, etkin bir temizleyiciyle temizlemeniz çok önemli. Akşamları yapacağınız yüz temizliği sadece cildi gün boyunca maruz kaldığı kirlerden arındırıp cildin kendini onarmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildinizin genel sağlığına da katkı sağlar.

Gece boyunca ciltte belirli fizyolojik değişiklikler olur. Bu değişikliklerin etkili olması için cilt oksijene ihtiyaç duyar. Cildin yeterli oksijen alabilmesi için temiz olması gerekir. Cilt yüzeydeki kirler cildin yenilenmesini engeller. Yüzünüzü temizlemeden uyumak, cildi oksijenden yoksun bırakır ve cilt serbest radikaller üretir.

Gece boyunca cilt ısısı yükselir ve cilt önemli miktarda su kaybeder. Uyumadan önce cildinizi uygun bir ürünle nemlendirmeniz faydalı olacaktır. Nemlendirici sürmeden önce yapacağınız akşam temizliği, cilt bakım ürünlerinin siz uyurken iyice emilip sihrini gerçekleştirmesini sağlar.

Sabah

Sabahları yüzünüzü tüm kirlerden temizlemek, uyurken meydana gelen doğal iyileşme sürecine de katkı sağlar. Uyandığınızda yüzünüzü temizlemek, cildin gece boyunca salgılayabileceği toksinleri, ölü deri hücrelerini ve fazla yağları temizlemenize yardımcı olur. Cildi dengelemek ve güne temiz bir ciltle başlamak, cilt bakım ürünlerinin daha iyi emilmesini ve cildin bu ürünlerden olabildiğince çok faydalanmasını sağlar.

Yüzünüzü temizleyerek daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilir, yüzünüzü makyaj uygulamasına hazırlayabilirsiniz.

Yüzünüzü nasıl temizlemelisiniz?

  • Temizleyicinizin üstündeki talimatları mutlaka okuyun.
  • Sıcak sudan soğuk suya geçmeyin.

Suyun sıcaklığı önemli. Sıcak su gözenekleri açmazken soğuk su da gözenekleri sıkılaştırmaz. Aslında sıcak su cildinizi uçucu yağlardan arındırabilir ama su sıcaklığını değiştirmek cilde sadece zarar verir. Bu nedenle cildinize ve cilt bakımının aktif bileşenlerinin bütünlüğüne uyum sağlamak adına yüzünüzü ılık, hatta soğuk suyla durulamak en iyi seçenek.

  • İki kere yıkama

Uzun bir günün sonunda yüzünüzü hızlıca yıkamak tek seçenek gibi görünebilir ancak yüzünüze yoğun bir makyaj yapıyorsanız veya her gün şehir havasına maruz kalıyorsanız, cildinizin temiz kalması için yüzünüzü iki kere yıkamalısınız. Böylece cildinizi fondöten ve kirlerden tamamen arındırabilirsiniz.

İlk yıkama sadece makyaj ve kirleri temizler. İkinci yıkama ise ciltte kalmış olabilecek kirleri giderir ve gözeneklere ulaşmanızı sağlar.

Mükemmel cilt temizliği için Nature Mind serisine göz atın

  • Nature Mind Cleansing Milk For Dry & Sensitive Skin
  • Nature Mind Malva Face Cleanser Gel – For All Skin Type
  • Nature Mind Melissa Refreshing Tonic Lotion – For All Skin Type
  • Nature Mind Micropeel Scrub – For All Skin Type

Ama aşırıya kaçmayın

Cildi aşırı temizlemek cildin doğal yağlarını ve koruyucu bariyerini yok eder. Bu da kuruluğa, hassasiyete ve tahrişe yol açmanın yanı sıra akne gibi cilt problemlerini de artırır. Dolayısıyla temizlikte aşırıya kaçmamanızı öneririz. Cilde çok bastırmamak da önemli!

Cildinizi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlemeniz gerekse de bakım yaparken her zaman yüzünüzü iki kere yıkamanız gerekmez. Yaşam tarzınıza bağlı olarak yüzünüzü iki kere yıkayıp yıkamayacağınıza karar verebilirsiniz. Örneğin sadece akşamları yüzünüzü iki kere temizleyebilirsiniz.

Cildiniz için doğru temizleyiciyi nasıl seçersiniz?

Katı sabunlara benzer ürünler kullanıldığında çıkan gıcırtılı ses temizlik hissi yaratarak cazip gelebilir. Ancak bu ürünler cildin bariyerine zarar verip asit mantosunu bozabilir ve cildinizdeki yararlı yağları da uzaklaştırarak cildin yağ üretiminin artmasına neden olabilir.

Sabah ve akşam yapılan temizlik arasında cildin bu tahriş edici ve dengesiz reaksiyonlar karşısında kendini onarması için zaman yoktur. Bu nedenle cildinize uygun bir temizleyici bulmanız çok önemli.

Tüm Nature Mind temizleyiciler, cildinizin doğal dengesini korumaya yardımcı olmak için narin bir dokuya ve cildinizle uyumlu pH'a sahiptir. Cilt tipinize uygun bir temizleyiciyi kolayca seçebilmek ve daha temiz, daha parlak ve daha genç görünen bir cilde sahip olmak için sağlıklı bir cilt bakım rutini oluşturmak için Nature Mind cilt temizleyici serisini keşfedin.

Kısacası...

Temizleme adımını atlayıp doğrudan yatağa gitmek çekici gelse de yüzünüzü günde iki kez temizlemek cildinizin sağlığına, gençliğine ve ışıltısına katkı sağlayacaktır.

Bir yandan cildi daha yumuşak ve pürüzsüz hissettirirken bir yandan da daha canlı ve parlak bir cilt elde etmenin en etkili yollarından biri olduğu için yüzünüzü düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmemelisiniz.

Mutlaka alışkanlık haline getirmeniz gereken bir cilt bakımı uygulaması varsa, o da tartışmasız yüz temizliğidir.