Temizleyici ve Peeling

Temizleyici ve Peeling

Gün içinde cildimizin açıkta kalan bölümleri dış etkenlere maruz kalır. Çevresel faktörler, toz, duman, güneş, televizyon, telefon ve ekran ışıkları gibi çok fazla dış etken cildimize etki ederek, cilt yüzeyindeki gözeneklerin dolmasına, cildin kirlenmesine ve dolayısıyla cildin nefes alamamasına yol açar. Cilt gözenekli bir yapıdır ve cilt gözenekleri gün sonunda etkin bir şekilde temizlenmezse, içlerine yağ ve kir dolar. Gün sonunda cilde uygun bir temizleyici ile cilt temizliği yapılmaz ve cilt, söz konusu yağ ve kirden arınıp nefes almazsa bu bölgelerde sivilce, akne ve siyah noktalar oluşabilir.

Cilt temizliğini atlayıp cilt bakımı veya cilde herhangi bir uygulama yapmanın anlamı yoktur çünkü gözenekler tıkalıdır. Temiz olmayan cilde uygulanan ürünlerin etkili olmasını beklememeliyiz.

Makyaj yaparak cildimizi birtakım kapatıcılarla örter ve renklendiririz. Makyaj malzemeleri gün sonunda ciltten temizlenmezse gözeneklerin tıkanmasına neden olarak cildin nefes almasını engeller. Diğer hücrelerimiz gibi cilt hücrelerimiz de geceleri kendini yeniler. Bu yüzden cilt makyajdan arındırılmadan ve cilt temizliği yapılmadan cildin yenilenmesi ya da onarılması söz konusu değildir.

Peki, bu denli önemli olan cilt temizliğinin püf noktaları nelerdir?

Günlük Cilt Temizliğinin Önemi

Temizlik dediğimizde aklımıza ilk su gelir. Cildimizin hem içten hem de dıştan sağlıklı ve temiz olması için suyun önemini anlamalı, cildimizin temizliğini cilt yapımıza uygun temizleyici ve suyla yapmalıyız. Cilt ve vücut sağlığımız için günde 1,5 ila 2 litre su içmeli, sağlıklı bir cildin temel taşının nem olduğunu unutmamalıyız. Nemin olmadığı kuru ciltlerde kırışıklıklara ve cilt problemlerine daha sık rastlanır. Bu nedenle, cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanıp cildinizi su ile arındırmanın yanı sıra, günde en az 2 litre de su tüketmenizi öneririz. Su içmek cildinize içeriden nem etkisi sunarak cilt sağlınıza katkıda bulunur.

Cilt temizliğinde bir diğer önemli nokta da haftada ortalama iki kez peeling yapmak. Peeling yapan ürünlerin içerikleri olabildiğince doğal olmalı. Bu ürünler ciltteki ölü deri ve kalınlaşmış tabakayı cildinizi aşındırmadan, nazikçe soymalı. Cildi ölü hücrelerden arındıran peeling, cilt temizliğinde önemli bir yere sahip. Peeling sonrasında ortaya sağlıklı cilt hücreleri ve deri çıkar. Etkili ve derin temizlik sağlayan peeling uygulamasından sonra cilde sürülecek serum ve kremler daha iyi emilir ve cilt aydınlanır.

Cilt sağlığını korumaya yönelik, tamamen bitkisel özlerle üretilen ve doğadan gelen güzelliğin peşinde olan Nature Mind Skin Care Product cilt bakım rutininize destek olmaya geliyor.